Podczas ostatniego ogniska w Rio pojawił się temat Sylwestra. Nie uważacie, że miło by było się zorganizować i spędzić ten dzień wspólnie?
Otóż właśnie taka konkluzja pojawiła się po dyskusjach przy kiełbasce i swój udział w takowym wydarzeniu wstępnie zadeklarowali: Aga+ Nietajenko+ dzieciaki sztuk 2, Aldona, Milady + Kustosz, Paweł + wahajaca się Ania (dobrze pamiętam?). Nie wiem jaka była i czy w końcu padła deklaracja Teresy i Andrzeja, więc tu pozostawiam kwestię do wyjaśnienia (Tereska daj znać).
Co myślicie? Kto jeszcze miałby ochotę spędzić Sylwestra + czas około sylwestrowy (opcjonalnie) w towarzystwie braci forumowej?
Macie jakiś pomysł na miejsce takiej imprezy?
Jeszcze Maruta się wahała, ale ja jej wahanie okiełznam i przekonam, żeby wzięła udział.
My nie możemy się deklarować.
Ela dość często choruje, odkąd chodzi do żłobka.
Niestety, najczęściej podczas ważnych forowych wydarzeń. Z tego powodu w tym roku ominął nas już zlot i ślub Milady i Kustosza.
Nie chciałabym się deklarować, a potem nawalić.
Ale chęci oczywiście są.
Aga, nie podałaś daty a przecież nie każdy wie kiedy można się spodziewać sylwestra.;)
My oczywiście chcemy. Sądzę, że moglibyśmy przyjechać w środę i wrócić w sobotę lub niedzielę. Przede wszystkim to trzeba w miarę sprawnie ustalić liczbę chętnych osób żeby wiedzieć na ile osób musimy znaleźć miejsce oraz wybrać je tak żeby wszyscy mieli podobną odległość do przebycia.
Jeszcze Maruta się wahała, ale ja jej wahanie okiełznam i przekonam, żeby wzięła udział.
Okiełznuj.:)
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
Ja będę (jeśli żona pozwoli);)
No właśnie kiedy ten Sylwester?
Z fajnym miejscem na imprezę będzie slabo, rzuciłam okiem na ceny i jestem rozczarowana.
No chyba moglibyśmy tradycyjnie już, połączyć imprezę sylwestrową z mini zlotem i rozpocząć całą "imprezę" tak jak zasugerowała Milady już w środę (29.12.2021) i zostać do niedzieli (02.01.2022).
Kwestia kluczowa to oczywiście lista uczestników. Żeby to jakoś sensownie zaplanować, bardzo proszę o jak najszybsze zgłoszenie swojego udziału wszystkich zainteresowanych.
Wszelkie podpowiedzi w sprawie miejsca na imprezę mile widziane, a nawet oczekiwane. Piszcie, podsuwajcie ciekawe miejscówki, nawet jeśli sami nie weźmiecie udziału w Sylwestrze.
Z fajnym miejscem na imprezę będzie slabo, rzuciłam okiem na ceny i jestem rozczarowana.
Bo to trzeba się zagłębić w temat a nie jedynie rzucić okiem.:)
No to zakładam listę:
Milady, Kustosz - 2 osoby
Aldona - 1 osoba
Aga, Nietaj, Lena, Igor - 4 osoby
Razem 7 osób.
Czekamy na deklaracje pozostałych osób.
My będziemy jechać z Warszawy więc możemy kogoś ze sobą zabrać.
Okolice Jezioraka odległościowo byłyby w sam raz. W weekend się przyjrzę dokładniej. A może ktoś ma jakiś zupełnie inny pomysł?
Można popatrzeć i tam. Też mogłabym się rozejrzeć, ale nadal nie wiadomo na ile ostatecznie osób szukać.
Pawle, a co z Wami? Jak się zapatrujecie na Sylwester w naszym towarzystwie?
Pawle, a co z Wami? Jak się zapatrujecie na Sylwester w naszym towarzystwie?
Ania już powiedziała. Ona musi być pewna, że koniec roku może odbyć się bez niej, wtedy będziemy wiedzieli co i jak, na teraz nie jesteśmy w stanie się zadeklarować. Poza tym musimy jeszcze mieć jakiś zapas urlopowy ale to insza inszość.
Twtter is a day by day war
Jak najbardziej jestem za, tym bardziej że w tym roku słabo miałem czas gdzieś się spotkać oczywiście będę z Barbarą
Ja niestety nie będę wtedy mogła.
Jak najbardziej jestem za, tym bardziej że w tym roku słabo miałem czas gdzieś się spotkać oczywiście będę z Barbarą
Świetnie! Wieki już Was nie widziałam, bardzo się cieszę.
W pierwszej chwili pomyślałam, że Aga odpisała "świetnie" na posta Maruty.;)
Maruta, ale pamiętasz, że sylwester jest 31 grudnia i wtedy ma się zazwyczaj wolne.:) Ewentualnie ma się po prostu inne plany.
Ze znalezieniem czegokolwiek nie będzie łatwo.... ze względu na ceny. Szukam dalej ale cienko to widze.
Maruta, ale pamiętasz, że sylwester jest 31 grudnia i wtedy ma się zazwyczaj wolne.:)
Nic mi o tym nie wiadomo, u mnie to normalny dzień pracy. Chociaż może zrobią wolne za Nowy Rok, który wypada w sobotę. Ale zjazd zapowiada się dłuższy, a w tym terminie mi to nie pasuje.
Maruto, troszeczkę liczę na to, że może uda Ci się tak ułożyć wszystkie swoje tematy, żebyś mogła z nami być.
Chyba, że zrobimy Sylwestra w listopadzie, w jakimś rozchwianym Dworku, gdzie okiennice drżą i skrzypią od podmuchów zimnego wiatru a ogień w kominku kładzie złowrogie cienie przyprawiając wszystkich o dreszcze.