Bardzo się cieszę, że Znienackowicze wyrazili chęć przyjazdu do Bydgoszczy oraz zwiedzenia dwóch miast mi bliskich: wyżej wymienionego oraz sąsiedniego Torunia.
Czas akcji: weekend 12-13 czerwca.
Oczywiście osoby chętne mogą przyjechać już w piątek po południu/wieczorem. Tak byłoby najlepiej, bo dzięki temu będziemy mogli wyruszyć na zwiedzanie już w sobotę po śniadaniu.
Proponuję poświęcić jeden dzień na miasto.
Myślę, że rozsądnym będzie taki podział, że Bydgoszcz zwiedzimy w sobotę, a w niedzielę pojedziemy do Torunia, dzięki czemu niektórzy goście (np. ci z Warszawy), będą mieli stamtąd już bliżej do domu.
Co o tym sądzicie?
Druga kwestia: noclegi.
Jak wspomniałam, zapraszamy Was do naszego ogrodu, pod namiot, oczywiście z pełnym dostępem do strefy jedzeniowo-sanitarno-czyszczącej w naszym domu.
Dysponujemy dużym namiotem składającym się z dwóch sypialni, który oczywiście możemy użyczyć osobom chętnym.
Jeśli takie osoby są, to dajcie znać.
W najbliższych dniach, może nawet jutro, postaram się przygotować wstępny plan na oba dni.
Oczywiście poddam go Waszej opinii i wspólnej dyskusji.
Lista osób chętnych na spotkanie:
Maruta
Milady i Kustosz (z dziewczynkami?)
Piter i Beata (czy przyjedziecie z dziećmi?)
Kto jeszcze jest chętny?
Mmmmmm......, Toruń!
Uwielbiam piernikową stolicę Polski. Za jedyną w swoim rodzaju, cudowną starówkę, rynek z ratuszem, mury miejskie, krzyżackie korzenie, Kopernika, most kolejowy nad Wisłą, który oznacza dla mnie wjazd do krainy wakacji, Bulwar Filadelfijski i jego „rejsową” przeszłością.
Kiedyś, myśląc miastach, w których mógłbym mieszkać figurowały trzy pozycje: Wrocław, Gdańsk i Toruń właśnie.
My zobaczymy jak przeżyjemy drugie szczepienie ale jeśli to raczej przyjedziemy rano do Torunia.
Twtter is a day by day war
Jest jeszcze Twierdza Toruń. Bardzo urokliwe miejsce. Chociaż strasznie zachwaszczone.
My zobaczymy jak przeżyjemy drugie szczepienie ale jeśli to raczej przyjedziemy rano do Torunia.
To trzymam kciuki, żeby było dobrze.
Cieszę się, że planujecie przyjazd 🙂
Jest jeszcze Twierdza Toruń. Bardzo urokliwe miejsce. Chociaż strasznie zachwaszczone.
Aldona, przyjeżdżasz?
Jeśli w tym terminie to z dziewczynkami.
Dysponujemy dużym namiotem składającym się z dwóch sypialni, który oczywiście możemy użyczyć osobom chętnym.
To ja bym chętnie zarezerwował ten namiot jeśli można.
Ja dysponuję wygodnym namiotem dwuosobowym i mogę go komuś chętnemu pożyczyć.
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
Aldona, przyjeżdżasz?
Dziękuję Yvonne za zaproszenie, ale niestety nie dam rady.
Jeśli w tym terminie to z dziewczynkami.
Super 🙂
To ja bym chętnie zarezerwował ten namiot jeśli można.
Pewnie, że można.
Rezerwacja zapisana.
Aldona, przyjeżdżasz?
Dziękuję Yvonne za zaproszenie, ale niestety nie dam rady.
Szkoda. Miałam nadzieję, że dołączysz.
Milady, mam do Ciebie pytanie.
Z osób, które zapisały się wstępnie na zwiedzanie Bydgoszczy, jesteś jedyną osobą, która już u mnie była 🙂
Czy jeśli jakieś punkty programu się powtórzą, nie będziesz miała nic przeciwko?
Yvonne, absolutnie nie!
Mogę zwiedzić jeszcze raz wszystkie miejsca, które już widziałam.:)
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
Szkoda.
Ale moment, to nie maj tylko czerwiec ma być? No to....na tę chwilę jak najbardziej mogę. 😀
Szkoda.
Ale moment, to nie maj tylko czerwiec ma być? No to....na tę chwilę jak najbardziej mogę. 😀
No widzisz, Aldonka.
Wiedziałam, że Ci pasuje, tylko się trochę droczysz 🙂
Maruto, jest nadzieja:
Od 15 maja:
- w całej Polsce zniesiony zostanie obowiązek noszenia maseczek na świeżym powietrzu (jeżeli wskaźnik zakażeń na 100 tys. osób spadnie poniżej 15. Cały czas konieczne będzie noszenie masek w pomieszczeniach zamkniętych;
Trzymam kciuki, aczkolwiek znoszenie obostrzeń zaplanowano w taki sposób, że do niektórych możemy w ogóle nie dojść...
Wiedziałam, że Ci pasuje, tylko się trochę droczysz
No bo gdzie maj a gdzie czerwiec 🙂 Zupełnie inna para kaloszy.
Milady zabierzesz namiot? Bo ja pociągowo będę a starośćnieradość i nie będę wlokła się z takim ekwipunkiem tylko małą torebeczką.