Dziękuję wszystkim za spotkanie, fajne wycieczki i pogaduchy przy ognisku. Szkoda, że deszcze niespokojne trochę nam przeszkodziły ale w sumie w Bydgoszczy Czterej pancerni byli kręceni więc dlaczego nie.
Twtter is a day by day war
Dotarliśmy wczoraj późno, padnięci, a dzisiaj znów w drodze. Yvonne, bardzo dziękujemy za gościnę, w rolę cicerone wcieliłaś się znakomicie. Bydgoszcz jest całkiem fajna, mniej wyciśnięta turystycznie niż Toruń, a ja tak wolę. Szkoda tylko, że zawsze tam pada;)
Dziewczynkom najbardziej podobało się Muzeum Brudu (czy jak ono się tam oficjalnie nazywa) i nocleg pod namiotem (mimo chłodnej nocy i deszczu).
Dziewczynkom najbardziej podobało się Muzeum Brudu (czy jak ono się tam oficjalnie nazywa) i nocleg pod namiotem (mimo chłodnej nocy i deszczu).
a ja myślałem, że ślimaki 🙂
Dziękuję wszystkim za spotkanie, za możliwość poznania się. Yvonne za przygotowanie i realizację programu. Pogoda wcale nie była taka zła, Bydgoszcz to fajne miasto z fajnymi pomnikami. Muzeum Historii Brudu było rewelacyjne.
My byliśmy w domu około godziny dwudziestej.
a ja myślałem, że ślimaki 🙂
A ja już myślałam, że Yvonne Wam zaserwowała ślimaki.
A ja już myślałam, że Yvonne Wam zaserwowała ślimaki.
Jakby wpadła na taki pomysł to pod ręką "surowca" ma pod dostatkiem...
Ze swojej strony bardzo dziękuję moim miłym gościom 🙂
Zwłaszcza za piątek i sobotę, bo niedziela to się tak średnio udała.
Wspaniale było Was gościć w naszym domu / ogrodzie.
Piter, bardzo miło było poznać Ciebie i Twoją żonę 🙂
Ważna informacja.
Dostaniemy zwrot pieniędzy, które zapłaciliśmy panu przewodnikowi w Młynach Rothera.
Jak tylko je dostanę, od razu przeleję Wam na konta.
Takie cuda tylko w Bydgoszczy 🙂
Piter, bardzo miło było poznać Ciebie i Twoją żonę 🙂
Dziękuję, nam też było miło.
Czuliśmy się w waszym towarzystwie bardzo dobrze.
Opłacało by się stanąć obok kawomatu jak " konik" pod Grand Hotelem i oferować wymianę po kursie 3,50 i dobrze na tym zarobić.
Pytanie ilu obcokrajowców, którzy nie mają złotówek, kupuje na dworcu w Toruniu kawę z automatu.
Po powrocie z Bydgoszczy wpadłam od razu w wir pracy, z której tylko na miniony weekend udało mi się wyrwać.
Chciałabym podziękować głównie pomysłodawczyni i organizatorce. Yvonne, spokojnie możesz zdawać egzamin na przewodnika po swoim mieście. 🙂
Fajnie było także poznać Pitera z żoną Beatą oraz spotkać ponownie dawno nie widzianych znajomych z forum. Z kolei Bartek i Dominik tak się zmienili od czasu kiedy widziałam ich po raz ostatni, że zwątpiłam czy poznałabym ich na ulicy. Elżbietka była jak zwykle uśmiechnięta, nawet w czasie ząbkowania. Szkoda, że Ace nie mogła zostać z nami dłużej.
Poniżej wrzucam kilka zdjęć.
Piękna Łuczniczka wzbudzała zachwyt w szczególności u płci męskiej.
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
Żywe muzeum piernika w Toruniu. Bardzo fajne miejsce, ale dziewczynkom bardziej podobało się muzeum Mydła i brudu w Bydgoszczy.:) W każdym razie pierniki pyszne, super że piekliśmy swoje własne a osoby prowadzące bardzo spontaniczne i elastyczne.;)