Szkoda, że tak mało. Zdjęcie z potencjałem.
Przyznaję - nie wysłałam... Ale to wina Kustosza! 😆
Wrzucę po zakończeniu jako dodatek.
Ale to wina Kustosza!
Moja??? A co ja znowu zrobiłem?:)
Jeśli ktoś jeszcze nie zagłosował to zapraszam.
Twtter is a day by day war
Mało propozycji to i wszyscy zmieścili się na podium.
W grudniowym konkursie zwyciężył pomysł @kustosz z 4 głosami, drugie miejsce zajęli ex aequo @nieprzypadek_pl (propozycja 3) i PawelK (propozycja 2), na najniższym stopniu podium staje tym razem @milady z 1 głosem oddanym na jej propozycję.
@kustosz, w wolnej chwili w świątecznym rozgardiaszu może podrzucisz jakieś zdjęcie na kolejny, styczniowy konkurs?
Mało propozycji to i wszyscy zmieścili się na podium.
Propozycji mało, jednak wymaga to trochę zachodu. Ale dlaczego tak mało głosów? Mniej niż w topach.
@kustosz, w wolnej chwili w świątecznym rozgardiaszu może podrzucisz jakieś zdjęcie na kolejny, styczniowy konkurs?
Rozumiem, że do ogarnięcia są cztery tomy:
- Wyspa złoczyńców
- Nowe przygody
- Fantomas
- Złota rękawica
Rozumiem, że do ogarnięcia są cztery tomy:
- Wyspa złoczyńców
- Nowe przygody
- Fantomas
- Złota rękawica
Tak.
na najniższym stopniu podium staje tym razem @milady z 1 głosem oddanym na jej propozycję.
Cóż, widać moje poczucie humoru jest specyficzne. 🤔
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
@milady jak sobie patrzę na prace z tego konkursu oraz poprzednich, to dochodzę do tego samego wniosku, ale odnośnie każdego autora 😜
Gratulacje Kustoszu!
Co do moich dymków i Twojej "winy" 😉 :
Zrobiłam moją propozycję na początku tej tury. Traf chciał, że wkrótce potem wrzuciłeś tekst o przyszłości Tomasza i Karen, a ja właśnie na tym pomyśle oparłam swoje dymki... Zadziałała studencka trauma i stwierdziłam, że muszę wymyślić coś innego, żeby nie wyszło, że Cię plagiatuję. I tak wymyślałam, że w końcu zapomniałam...
A moje zdjęcie wyglądało tak:
Znowu fajny, oryginalny pomysł z dużą szansą na zwycięstwo. Żaden plagiat przecież. Co z tego, że oparty na pomyśle małżeństwa Tomasza i Karen? Szkoda Maruto, że odpuściłaś.
Aha, tylko wyjaśnij mi te dymkowe hashtagi:)
Znowu fajny, oryginalny pomysł z dużą szansą na zwycięstwo. Żaden plagiat przecież. Co z tego, że oparty na pomyśle małżeństwa Tomasza i Karen? Szkoda Maruto, że odpuściłaś.
Dlatego napisałam o studenckiej traumie 😉
Aha, tylko wyjaśnij mi te dymkowe hashtagi:)
W uproszczeniu, bo też nie jestem specjalistką - wnuczka próbuje zdecydować, w jaki sposób przedstawić historię opowiadaną przez Karen. "Car-Lord" nawiązuje do Star-Lorda, postaci z komiksów i filmów Marvela. Użycie takiego hashtaga sugeruje pozytywne skojarzenia, podziw, sympatię, także humor. "Boomerstale" to przedstawienie negatywne, nawiązujące do stereotypu boomera* jako osoby tkwiącej w przeszłości, nie rozumiejącej młodszego pokolenia i nie akceptującej zmian. Takiej z hasłem "kiedyś to były czasy, teraz nie ma czasów". Innymi słowy, trochę taki dylemat czy dla młodzieży historia Pana Samochodzika to dawna wersja przygodówki, czy wyśmiewane nudziarstwo 😉
*napisałam o stereotypie boomera, bo "poważne" ujęcie tematu pokolenia boomerów mocno różni się od znaczenia wyrażanego popularną frazą "ok boomer".
Zapomniałem! Wrzucę, postaram się dzisiaj.
"Złotej rękawicy";)
Ewentualnie "Nowe przygody".
Co wolicie?
Ponieważ nikt się nie wypowiedział, to organizator decyduje.
Przychylam się do propozycji Kustosza. Czyli kolejny konkurs to "Złota rękawica".
Propozycje do mnie przysyłacie do 15 stycznia (bo Sylwester i sześciu króli).