No i mamy remis.
Tym razem w dogrywce głosujemy na 1 propozycję z dwóch. Termin 27.11.
Propozycja 3
Propozycja 5
Twtter is a day by day war
To ja już. Łatwo było:)
Dziś koniec głosowania i chyba zwycięzca jest już pewny wygranej.
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
Zakończyliśmy konkurs listopadowy.
@maruta w dogrywce jednoznacznie pokonała @kustosza. Propozycja zupełnie inna niż pozostałe i całkowicie łamiąca dotychczasowe wyobrażenia o tym, co można zaproponować 🙂
Trzecie miejsce zajął @nieprzypadek_pl z propozycją numer 2.
Czwarte @milady (propozycja 6) i moja skromna osoba (propozycja 1), 5 a więc również punktowane - @aldona.
Wszystkim dziękuję za zabawę i gratuluję.
@maruta, poproszę o propozycję zdjęcia na kolejny konkurs #9.
Maruta, gratuluję, bezwględnie najlepszy dymek w tej serii. Tak jak Ci wczoraj mówiłem, żałowałem tylko, że zamiast „Basia zostawiła na kuchni”, nie napisałaś „Basia zostawiła na wierzchu”:)
Brawo Maruta, byłaś moim pewniakiem i jestem nieco w szoku, że nie wgrałaś od razu w pierwszym głosowaniu.
Tak jak Ci wczoraj mówiłem, żałowałem tylko, że zamiast „Basia zostawiła na kuchni”, nie napisałaś „Basia zostawiła na wierzchu”:)
Czepiasz się. Mówi się "zostawiła na kuchni" a gdzie jest ten wierzch, na którym miała zostawić? Wierzchem to się jeździ.
Nie czepiam się, dymek super. Zwracam tylko uwagę, że można było dołożyć jeszcze jedną grę słów do kolekcji.
Nie czepiam się, dymek super. Zwracam tylko uwagę, że można było dołożyć jeszcze jedną grę słów do kolekcji.
niezależnie od gry słów, dla mnie "na wierzchu" w kontekście bigosu źle brzmi. Ja bym jednak się bał przekombinowania 🙂
Nie wiem dlaczego ma niby brzmieć źle ale ok.
I to niby ja się czepiam. Nie mam zielonego pojęcia co ma być nie tak z frazą "zostawić obiad na wierzchu".
Nie mam zielonego pojęcia co ma być nie tak z frazą "zostawić obiad na wierzchu".
Zwyczajnie nie używa się takiego zestawienia. Dlatego napisałem o przekombinowaniu.
Ja całe życie używam.
Dziękuję za głosy 🙂
Co do gry słów to można by pewnie dodać jeszcze parę aluzji, ale i tak wyszedł mi dymek-kobyła... Bigos na wierzchu niekoniecznie, ale zamiast "tu są klucze" mogłam dać na przykład "klucze leżą na wierzchu". Jak wczoraj wspominałam myślałam też, żeby Bohater życzył Janiakowi czegoś bardziej związanego z fabułą, jak rzeźbienie w drewnie albo ukrywanie się w lochach, ale nie brzmiało to zgrabnie.
Fajna historyjka, Maruto. Gratuluję pomysłu!
Pozwoliłem sobie zmniejszyć rozmiar zdjęcia do "konkursowego", więc jeśli ktoś pobrał duże, to proszę o zmniejszenie lub pobranie nowego.
Proponuję konkurs #9 z tematem "PS i Templariusze".
Na prace czekam do 12 grudnia do końca dnia.
Myślałem, że Templariusze byli ale chyba jednak nie.
Dobre zdjęcie do Templariuszy. 😎