Tutaj będę wrzucał linki do kolejnych opisów. Oczywiście chętnie odpowiem na wszystkie pytania.
Zaczynam od spisu treści, będzie aktualizowany w miarę pojawiania się kolejnych opisów i zdjęć.
Dzień pierwszy - przelot i przejazd pociągiem do Baru, "obsługa" publicznym transportem lotniska w Podgoricy jako żywo przypomina mi Rzeszów, gdzie za normalne pieniądze (taksówkarze z dworca PKP chcieli za przejazd na lotnisko więcej niż kosztował nas bilet lotniczy) dojechaliśmy do drogi prowadzącej na lotnisko, którą musieliśmy (poboczem) dojść na lotnisko (ca. 2 km).
Twtter is a day by day war
Zapowiada się ciekawie 😁. A jak z językami?
A jak z językami?
Różnie. Najważniejsze jest to, że spokojnie można zrozumieć co oni mówią po czarnogórsku. Młodzi w miejscach turystycznych najczęściej mówią po angielsku, starzy bardziej po rosyjsku (aczkolwiek nie wszyscy chętnie). Jakoś nie zabrakło nam słów w żadnym przypadku.
Tutaj będę wrzucał linki do kolejnych opisów. Oczywiście chętnie odpowiem na wszystkie pytania.
Zaczynam od spisu treści, będzie aktualizowany w miarę pojawiania się kolejnych opisów i zdjęć.
Dzień pierwszy - przelot i przejazd pociągiem do Baru, "obsługa" publicznym transportem lotniska w Podgoricy jako żywo przypomina mi Rzeszów, gdzie za normalne pieniądze (taksówkarze z dworca PKP chcieli za przejazd na lotnisko więcej niż kosztował nas bilet lotniczy) dojechaliśmy do drogi prowadzącej na lotnisko, którą musieliśmy (poboczem) dojść na lotnisko (ca. 2 km).
I kto powiedział, że nie da się podróżować w czasie? Boskie Pawle, dawaj tego więcej!
Boskie Pawle, dawaj tego więcej!
Pracuję. Jutro wieczorem obrobię zdjęcia z Baru, to coś wrzucę.
Zgodnie z obietnicą.
Stary Bar wygląda magicznie. Pewnie chciałabym spędzić tam więcej czasu. Jak rozumiem mieliście napięty plan?
Jak rozumiem mieliście napięty plan?
Musieliśmy pobyt dostosować do dwóch wycieczek, które mieliśmy zarezerwowane. Trzeci i czwarty dzień to miały być wycieczki. Wtedy rzeczywiście zostawało mało czasu. W Starym Barze nie bardzo jest co robić, oprócz spaceru i fortecy ale to pewnie fajna miejscówka do wyjścia w góry, w których nie ma tłumów jak u nas.
Zapraszam do odwiedzenia z nami Budvy.
Tutaj opisałem wycieczkę na Jezioro Szkoderskie podzielone pomiędzy Czarnogórę i Albanię.
Następnym punktem naszej wycieczki był Kotor.
Po przyjeździe wleźliśmy na górę nad miasteczkiem, gdzie znajduje się Fort św. Jana.
A to nasza wycieczka motorówką po Zatoce Kotorskiej.
Najbardziej, naszym zdaniem, urokliwe miasto w Czarnogórze - Kotor
Ostatnie nasze dni w Czarnogórze, to Podgorica.
Jeśli ktoś by chciał się wybrać do Czarnogóry, to kilka moich podpowiedzi opisałem tutaj.