Nowy miesiąc się rozpoczął czas zatem ogłosić kolejną XXIX turę naszego konkursu fotograficznego.
Zwyciężczyni tury październikowej Aldona zaproponowała, aby tematem przewodnim zdjęć grudniowych były "Wspomnienia".
Oczywiście wszystkich serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. Wspominajcie zatem i uwieczniajcie to na zdjęciach. Nie zapomnijcie tylko wysłać swoich fotek do mnie 🙂
Zasady ogólne konkursu można znaleźć TU
Zdjęcia przesyłamy do mnie na maila do 31 grudnia.
Nadesłane zdjęcia konkursowe będę umieszczała w pierwszym poście tematu (czyli tu), tak żeby nie trzeba było ich szukać.
Witam wszystkich w Nowym Roku. Mam nadzieję, że przetrwaliście Sylwestra bez uszczerbku na zdrowiu, nikomu nie brakuje palca, albo innej części ciała, a ewentualny kac został już opanowany. Tak czy inaczej, czas najwyższy przedstawić prace, które zostały nadesłane. Mamy ich siedem, więc głosujemy na dwie i mamy na to pięć dni (do 06.01.2022 godz. ok. 16.35). Zapraszam zatem do wspólnej zabawy.
Zdjęcie 1- Warto gromadzić wspomnienia?
Zdjęcie 2- Wspomnienia nie płoną
"Wspomnienia"- zupełnie zapomniałem. A czas leci.
Dobrze, że przypomniałeś. Jutro coś pstryknę.
Ja mam, ale jakies takie niewyraźne coś.
Na wspomnienia to by mi się nadawało niejedno zdjęcie, ale niestety z nieodpowiednią datą...
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
A mi te 'wspomnienia' słabo idą.
Poszło.
Największy problem miałem z tytułem 😀
Pamiętacie, że dziś ostatni dzień na przesyłanie konkursowej fotki? Tak, tak wiem jest Sylwester i pewnie szykujecie się już do nocnego szaleństwa, ale co poradzić?
Życzę wszystkim udanej zabawy 🥳🍾💃🕺 i wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym roku.
Fotki już są. Zapraszam do oddania głosu. Głosujemy na 2 zdjęcia i mamy na to 5 dni (do 06.01.2022 godz. ok. 16.35).
Które zdjęcie podoba Wam się najbardziej? Ciekawe? Mi już na starcie spodobały się cztery i nie wiem jak mam wybrać te dwa.
Cudne, wspaniałe zdjęcia!
Kilka skradło moje serce, a jedno szczególnie 🙂
A jaka różnorodna interpretacja 🙂
Temat na zdjęcia w styczniu 2022: To co mnie cieszy. 😀
I nie chodzi o to co cieszy mnie, Milady, ale was.:)
Liczba głosujących najwyższa od listopada 2019.
To co mnie cieszy
Trudny temat.
A ja mam już pomysł. Teraz tylko muszę pamiętać o pstryknięciu fotki, jak się zrobi trochę słoneczniej i wysłaniu do Agi. Jak się nie ma ambicji wygrania konkursu jest łatwiej 😀
Temat na zdjęcia w styczniu 2022: To co mnie cieszy.
Gorzej jak kogoś nic nie cieszy:)
Głosowanie zakończone, czas ogłosić wyniki.
7 głosów oraz tytuł "Najładniejszego zdjęcia grudnia 2021 roku" zdobyło Zdjęcie 2- Wspomnienia nie płoną- autor Kustosz
5 głosów otrzymało Zdjęcie 3- Echa dawnych czasów- autor Aldona
4 głosy zdobyło Zdjęcie 5- memory catchers- autor PawelK
3 głosy otrzymało Zdjęcie 4- Wspomnienia z getta...- autor Nietajenko
2 głosy dostało Zdjęcie 1- Warto gromadzić wspomnienia?- Hebius
Po 1 głosie zdobyły Zdjęcie 6- Portal wspomnień- autor Milady oraz Zdjęcie 7- Ileż tu wspomnień...- autor Aga
Serdecznie gratuluję zwycięzcy. Kustoszu, Twoje zdjęcie było świetne i zasłużenie wygrało. Czekamy oczywiście na propozycję bloku tematycznego do zdjęć na luty (teraz to już na pewno).
Wyjątkowo w tym miesiącu wyniki głosowania w pełni odzwierciedlają mój gust ;). Dziwnie się ułożyło. W ogóle ciekawe były te fotki, każdy inaczej zinterpretował temat. Super wyszło. Dziękuję wszystkim autorom za nadesłane prace, a wszystkim głosującym, tym bardziej, że jest ich coraz więcej, za udział w zabawie. Zapraszam do niej również w kolejnym miesiącu.
Tak myślałam, że to Kustosz ujął mnie tym tytułem parafrazując słynne zdanie z "Mistrza i Małgorzaty" 🙂
Zastanawiam się jednakowoż, czy te tytuły są potrzebne.
A zastanawiam się dlatego, że w tej turze nie zagłosowałam na najlepsze moim zdaniem zdjęcie. Ze względu na tytuł właśnie.
Zastanawiam się jednakowoż, czy te tytuły są potrzebne.
A zastanawiam się dlatego, że w tej turze nie zagłosowałam na najlepsze moim zdaniem zdjęcie. Ze względu na tytuł właśnie.
Chyba tak, w ten sposób rozszerzamy zakres tego co na zdjęciu. Nie zawsze zdjęcie odpowiada 1:1 tematowi a z tytułem "naprowadza na trop".
Kustosz ujął mnie tym tytułem parafrazując słynne zdanie z "Mistrza i Małgorzaty"
Przeceniasz mnie. Parafraza wyszła nieświadomie, choć wiem, że rękopisy nie płoną;)
Twtter is a day by day war