Zabrakło weny twórczej
No nie gadaj
A ten dworek na Jaśkowej? Co go proponowałam zwiedzić, ale się przestraszyłeś?
Bo się boję kobiet
PawełK, zachęciłeś mnie. Możemy zorganizować tam jakąś wyprawę np. na jesień, we wrześniu. Chwasty nie powinny wtedy mieć metra wysokości a przez wakacje może pojawić się więcej możliwości wejścia.:)
Możemy spróbować o ile deweloper w międzyczasie nie wejdzie.
Ja bym chciał bo te baseny to dla mnie kawał dzieciństwa. Jeździłem tam z kolegami z podwórka we wczesno nastoletnim wieku.
Tu też nikt się nie wybrał, choć po prawdzie to nie wiadomo, jak z dostępem:
Radiowy Ośrodek Nadawczy w Lesznowoli
Swoją drogą ostatnio często pojawiają się artykuły opisujące urbexy, i to na stronach "ogólnych" głównych portali.
Aż dziw, że zachowało się tam tyle metalowych elementów...
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
Baseny Skry. Fajne miejsce ze zdewastowanymi budynkami okołobasenowymi i kilkoma basenami.
PawełK, zachęciłeś mnie. Możemy zorganizować tam jakąś wyprawę np. na jesień, we wrześniu. Chwasty nie powinny wtedy mieć metra wysokości a przez wakacje może pojawić się więcej możliwości wejścia.:)
Nie tylko Wy mieliście taki pomysł: https://www.onet.pl/turystyka/szaryburekpl/zapomniane-baseny-skry-w-warszawie-kiedys-tu-przychodzily-tlumy/mj1qwyw,30bc1058
Trzeba przyznać, że miejsce efektowne i klimatyczne.
No właśnie, co z tą wyprawą?
No właśnie, co z tą wyprawą?
Właśnie się zbierałem do napisania, w ostatnim tygodniu Ania się tam pałętała w okolicy i twierdzi, że niestety, wszystko jest ogrodzone, jest ochrona i kamery. W następnym tygodniu będę w biurze to może tam zajrzę w wolnej chwili.
Twtter is a day by day war
W następnym tygodniu będę w biurze to może tam zajrzę w wolnej chwili.
Zajrzyj. Po tej relacji na Onecie mogą się tam zjawić tłumy.
w ostatnim tygodniu Ania się tam pałętała w okolicy i twierdzi, że niestety, wszystko jest ogrodzone, jest ochrona i kamery.
A to szkoda. Ale z ochroną zazwyczaj można się dogadać. Sprawdzę jak będę w okolicy, zaraz potem jak wrócę z eksploracji Tworek.
Ale z ochroną zazwyczaj można się dogadać.
Tak by było najlepiej. Wtedy nie trzeba się stresowa, że ktoś nas przegoni. Tak właśnie zwiedzałam Dawny zakład przemysłowy Uniontex.
A te Tworki to kiedy będziesz odwiedzać?
A te Tworki to kiedy będziesz odwiedzać?
Jakoś niebawem. W październiku. Poinformuję, to może i Wy się skusicie?
A może. Daj znać jak ustalisz termin to pomyślimy.