o 4:17
O 4:50 to byłoby jak z Paddington 🙂
Basia, jak zobaczy, że ma o szóstej być już ubrana i gotowa do drogi, to mnie zabije na przywitanie 🙂
Oj, jedzenia macie szukać, to chyba jest dobra motywacja 🙂
Miej więcej już mam knajpy wytypowane. W jednej nawet może być homar 🙂
o 4:17
O 4:50 to byłoby jak z Paddington 🙂
Basia, jak zobaczy, że ma o szóstej być już ubrana i gotowa do drogi, to mnie zabije na przywitanie 🙂
Jak coś przypominam że jesteśmy na urlopie
Czytaj jak mnie ktoś będzie budził o tej godzinie będę gryzł bez ostrzeżenia
Na pewno z Atanaryka,
My z Milady właśnie czytamy, więc będziemy przygotowani. Nie jest to chyba książka, którą wszyscy mają w głowie i da się do konkursu podejść z marszu, więc mam nadzieję, że inni też przeczytają.
Piątek 12.06:
Wdzydze - Kaszubski Park Etnograficzny ( Z Borska ok 20 km) czynne 10-16
Startujemy z Wiela najpóźniej o 9:30 - żeby być na 10 w Skansenie (czas zwiedzenia, z relaksem i nie biegając) do 12:30
Wieża widokowa około 2 km od Parku 1200 - o ile już ją otworzą
Węsiory kamienne kręgi - ze skansenu ok 36 km
W Węsiorach jesteśmy mniej więcej o 13:40 Niedaleko jest Grodzisko Gotów (nigdy tam nie byłam i nie wiem czy to akuratna atrakcja) jeszcze to sprawdzę
OBIAD godzina 15:00 (jeśli jednak myślicie, że dłużej zejdzie w Węsiorach, to mogę obiad zamówić na 15:30 http://www.willatradycja.pl/restauracja/menu
Proszę, żeby każdy określił do 9.06 co będzie jadł - proszę, żeby to było dokładnie tak jak jest w menu i wysłał do mnie PW
Uniradze kamienne kręgi - z Węsior 13 km
jest jeszcze za Uniradze około 40 km Trątkownica i Kamienne Wesele (ale to opcja do wyboru, bo będzie już mocno popołudniowa godzina)
Powrót i wieczorny spacer do:
Wielewskiej Kalwarii
wieczorem
konkurs - Tereska
OBIAD godzina 15:00 (jeśli jednak myślicie, że dłużej zejdzie w Węsiorach, to mogę obiad zamówić na 15:30
To może faktycznie na 15.30?
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
Sobota 13.06
oprócz obiadu, nigdzie nie mamy rezerwacji wejśc/wyjść
Wyruszamy po godzinie 10.
Odry - z Wiela 12 km - czas na totalną relaksację to spokojnie 2h (więc do około 12:30)
Fojutowo - z Odrów 25 km od 13:00 akwedukt, wiatrak, wieza widokowa - jest trochę chodzenia, możecie spojrzeć na mapkę. Teren jest rozległy. Najpóźniej o 15 musimy wyjeżdżać z Fojutowa.
Obiad Karsin ok 15:30 (potwierdzę to z Basią)
Powrót do Wiela - czy na wieczór ktoś przewiduje konkurs?
Jako, że jednak odpadły te kajaki z racji słabych składów. Możemy w ośrodku EfKA Wiele wypożyczyć inne jednostki pływające (w każdym razie ostatnio były kajaki, łódki i rowery wodne) i zaszaleć na Jeziorze Wielewskim. Dajcie znać czy jesteście zainteresowani.
To może faktycznie na 15.30?
Też tak sądzę. Ktoś jest przeciw? 🙂
Ktoś jest przeciw? 🙂
Kustosz na pewno nie będzie.;)
(w każdym razie ostatnio były kajaki, łódki i rowery wodne) i zaszaleć na Jeziorze Wielewskim.
No to chyba najprędzej jakaś łódka (żaglówka, kuter czy co?), ale obawiam się, że nie będzie miał kto sterować.:(
kuter
Taaa, na pewno 🙂
http://efka-wiele.pl/wypozyczalnia/
póki co, to rowery wodne, kajaki i łódź na ryby. Rowery wodne nie byłyby takie głupie.
Został mi czwartek do dogrania czasowego.
Jeszcze nie wiem czy Parowozownia jest czynna w odpowiednich godzinach. Potwierdzę to jutro i prześlę menu obiadowe. Najprawdopodobniej jeść będziemy w Szymbarku.
I jeszcze poproszę o informację czy wszyscy chcą w niedziele jechać do Charzykowych (ze spacerkiem po Chojnicach) ?
Bo też zamówiłabym obiad.
I jeszcze poproszę o informację czy wszyscy chcą w niedziele jechać do Charzykowych (ze spacerkiem po Chojnicach) ?
Poczekaj do jutra, ustalę to o czym rozmawiałyśmy.
Poczekam 🙂
Nie ma Wowaxa :(... No to ja powiem:
Do zlotu zostało 7 dni.
Do zlotu zostało 7 dni.
😫
Możemy w ośrodku EfKA Wiele wypożyczyć inne jednostki pływające (w każdym razie ostatnio były kajaki, łódki i rowery wodne) i zaszaleć na Jeziorze Wielewskim. Dajcie znać czy jesteście zainteresowani.
Jak najbardziej. Ale tego chyba nie będziemy robić w sposób zorganizowany:-) Ogólnie sobota dość luźna jest 🙂
Piątek podoba mi się bardzo!
I jeszcze poproszę o informację czy wszyscy chcą w niedziele jechać do Charzykowych (ze spacerkiem p
To rozumiem już jako powrót? Na drodze do domu? Bo my chętnie wrócimy przez Charzykowy'e.
Odry - z Wiela 12 km - czas na totalną relaksację to spokojnie 2h (więc do około 12:30)
W pierwszym (i kilku kolejnych) momencie pomyślałam, że chodzi o 12-km spacer 🙂
Wg mnie lepszym dniem na konkurs byłby czwartek albo sobota. Piątek mamy akurat najbardziej intensywny, więc może przyda się nam spokojny wieczór 🙂 Co do konkursu to raczej będą tylko kalambury 🙂 Zastanawiałam się na czymś w stylu Tabu, ale nie wiem czy by mnie to nie przerosło 🙂 Oczywiście nie trzeba będzie znać ksiażki, ale to pomaga.
Jak mnie natchnie coś bardziej pomysłowego, to zmienię, ale na razie ciężko mi się myśli 😎
Pogoda na Zlot: trochę deszczu tylko w sobotę, niedziela najcieplejsza, temperatura około 17 stopni
Ale ponieważ prognoza jest długoterminowa, to wydarzyć się jeszcze może wszystko, łącznie ze śniegiem 😀
https://pogoda.interia.pl/prognoza-dlugoterminowa-wiele,cId,37356