Zobaczymy, co wydarzy się po majówce.
Zarażanie poziome, według autorytetów naukowych, mamy coraz bardziej zbliżone do 1 co jest optymistyczne o ile wyliczenia są dobre, jeśli do majówki zejdziemy poniżej 1 to "luzowanie" nie powinno być groźne. Gorzej jeśli nie zejdziemy albo wyliczenia są złe.
Twtter is a day by day war
Trzeba wierzyć.
Bo do zlotu zostało już tylko:
45 dni.
A ja się bardziej martwię, że my w tym roku to nigdzie nie pojedziemy
Ja się już nie martwię, jestem tego pewna.
A ja wczoraj chodząc po lesie, stwierdziłem, że jadę w Bieszczady.
Trochę się już pogubiłem. Zakładając, że otworzą hotele, więc pewnie i pensjonaty, czy coś mi grozi ze strony policji w drodze jadąc samochodem z rodziną?
czy coś mi grozi ze strony policji w drodze jadąc samochodem z rodziną?
Mandat za brudne tablice rejestracyjne i za przekroczenie prędkości.
czy coś mi grozi ze strony policji w drodze jadąc samochodem z rodziną?
Mandat za brudne tablice rejestracyjne i za przekroczenie prędkości.
Ale pytam poważnie. Czy mogą mnie zatrzymać, spytać o cel podróży i gdy im się nie spodoba odpowiedź, ukarać mnie mandatem?
Ale pytam poważnie. Czy mogą mnie zatrzymać, spytać o cel podróży i gdy im się nie spodoba odpowiedź, ukarać mnie mandatem?
Ciągle coś zmieniają i jest straszny chaos informacyjny z tym co wolno a czego nie, ale z tego co zrozumiałam to chyba nie ma już zaostrzonego zakazu przemieszczania się od momentu kiedy zezwolono na przemieszczanie się w celach rekreacyjnych. W każdym razie ja widuję u siebie ludzi mnóstwo w lesie, na rowerze, biegaczy, żeglarzy, spacerowiczów itp.
Ja sama ze względu na obowiązki zawodowe odbywam tygodniowo trasy po kilkaset kilometrów i jeszcze nikt mnie nie kontrolował.
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
OCZYWIŚCIE, ŻE NIE PONIEWAŻ WOLNO PRZEMIESZCZAĆ SIĘ W CELACH REKREACYJNYCH.
A chaosu informacyjnego najłatwiej uniknąć nie wierząc plotkom i fejkniusom, tylko sprawdzając zmieniające się zasady na stronach oficjalnych.
Ale czego pewna? Tego, że Zlot 2020 się nie odbędzie?
Tego, że Zlot 2020 się nie odbędzie?
No tak czuję.
Tego, że Zlot 2020 się nie odbędzie?
No tak czuję.
Ja niestety też tak czuję 😭
Ponoć od 04.05.2020 zostaną otwarte obiekty noclegowe oraz niektóre instytucje kulturalne z obostrzeniami co do ilości gości (podobno ma to być iloraz liczby pokoi razy dwie osoby).
zostaną otwarte obiekty noclegowe
Ufff....idzie ku lepszemu.
No nie wiem... Póki zachorowalność jakoś drastycznie w Polsce nie spada, to jakoś nie mam wrażenia, że jest oki.
To źle czujecie oczywiście że się odbędzie trzeba być pozytywnie nastawiony
Tylko póki co nadal mamy zakaz zgromadzeń powyżej dwóch osób. Ale faktycznie, idzie ku lepszemu.
zakaz zgromadzeń powyżej dwóch osób
To się da zrobić 🙂
Możemy przemieszczać się parami. I w ogóle w rozsądnej odległości. Przecież nie będziemy stanowili zbitego tłumu, tylko bardziej będziemy widoczni jako luźne jednostki.
I tak nas oto obsłużą na zlocie w restauracji:
W sumie też dobry patent
Ale ja bez kawy to długo nie pociągnę.