Można dać Wieżycę, bo to po drodze. A przyznam, że nigdy nie byłam na tej wieży.
Wstępny plan:
Czwartek: ustalę jeszcze czy w Boże Ciało jest czynne.
- Kościerzyna Muzeum Kolejnictwa, bilety 8/6 grupowy 4 zł od 10:15 - 11:30
- Łapalice ( z Kościerzyny ok 45 km) piękny urbexowy (ale do zwiedzania) niedokończony zamek od 12.15 do 13.30
- Szymbark (z Łapalic ok 22 km) Skansen w Szymbarku https://www.na-kaszuby.pl/Ciekawe_miejsca/Szymbark.html - 14:00 -15.30 czynne do 19
- Powrót do Wiela ( z Szymbarka 48 km)
obiad w Szymbarku
Piątek
- po drodze bunkry, stary nieczynny urbexowy ośrodek itd - dla chętnych, bo nie licze tego jako atrakcję
- Wdzydze - Kaszubski Park Etnograficzny ( Z Borska ok 20 km) czynne do 16 albo do 18 / 11 - 13
- Wieża widokowa około 2 km od Parku 13-13:15
obiad we Wdzydzach
- Powrót do Wiela około 25 km
Wielewska Kalwaria ewentualnie Muzeum Ziemi Zaborskiej
gra terenowa
Sobota:
- Spływ Kajakowy Wdą (około 3-4 godziny)- po drodze Odry - Rezerwat Kamienne Kręgi
- Obiad na końcu spływu.
Niedziela - ewentualnie Chojnice i Charzykowy.
Plan będę uaktualniała w miarę rosnących Waszych potrzeb 🙂
Tylko czy w Boże Ciało Muzeum Kolejnictwa będzie otwarte
Tylko czy w Boże Ciało Muzeum Kolejnictwa będzie otwarte
Aldona właśnie to ustala, jak również to samo odnośnie Szymbarku.
Uwaga! Gdyby ktoś nie był jeszcze zdecydowany na udział w zlocie, to warto się pospieszyć! W wynajętym przez nas domu zostały ostatnie dwa wolne miejsca!!!
Parowozownia czynna - umówiłam nas już na zwiedzanie z przewodnikiem oraz na przejażdżkę drezyną. 🙂 Ustaliłam godzinę więc nie będzie rano ociągania się ze śniadaniem.
Skansen czynny. Tutaj nie umawiałam przewodnika, bo nie wiem czy chcecie czy lepiej indywidualnie. W każdym razie jeszcze mogę domówić.
Skansen czynny. Tutaj nie umawiałam przewodnika, bo nie wiem czy chcecie czy lepiej indywidualnie. W każdym razie jeszcze mogę domówić.
Myślę, że nie warto, tamtejsze atrakcje sami sobie możemy ogarnąć...
Też tak myślę. Chociaż ja skanseny to mogę zwiedzać z lub bez przewodnika. Uwielbiam je, więc każda forma zwiedzania mi odpowiada.
Oto najświeższy, uaktualniony plan zlotu KASZUBY 2020:
Termin 10-14 czerwca 2020
Środa, 10 czerwca:
Przyjazd uczestników i zakwaterowanie.
Ognisko powitalne.
Czwartek, 11 czerwca:
- (Wyjazd z Wiela około 9.30). Kościerzyna - Muzeum Kolejnictwa, bilety 8/6 grupowy 4 zł od 10:00 - 12:00, zwiedzanie z przewodnikiem, przejażdżka drezyną!
- Łapalice ( z Kościerzyny ok 45 km) piękny urbexowy (ale do zwiedzania) niedokończony zamek od 12.45 do 14.00
- Wieża widokowa na Wieżycy (ok 22 km od Łapalic)
- Obiad w Szymbarku - około 15-15.30
- Szymbark (z Łapalic ok 22 km) Skansen w Szymbarku > https://www.na-kaszuby.pl/Ciekawe_miejsca/Szymbark.html - 16:30 -18.00 czynne do 19
- Powrót do Wiela ( z Szymbarka 48 km)
Piątek 12 czerwca:
- po drodze bunkry, stary nieczynny urbexowy ośrodek itd - dla chętnych
- Wdzydze - Kaszubski Park Etnograficzny ( Z Borska ok 20 km) czynne do 16 albo do 18 / 11 - 13
- Wieża widokowa około 2 km od Parku 13-13:15
obiad we Wdzydzach około 14.00
- Powrót do Wiela (około 25 km)
Wielewska Kalwaria ewentualnie Muzeum Ziemi Zaborskiej
gra terenowa (około 1-1,5 h)
Ognisko
Sobota 13 czerwca:
- Spływ Kajakowy Wdą (około 3-4 godziny)- po drodze Odry (około1 godziny)- Rezerwat Kamienne Kręgi
- Obiad na końcu spływu.
- Jeśli są chętni do organizacji, to kalambury.
- Ognisko pożegnalne.
Niedziela 14 czerwca - ewentualnie Chojnice i Charzykowy.
Pożegnania i zakończenie zlotu.
A tak na dobry początek: do zlotu zostało...131 dni!
W środę, jak już wszyscy przyjadą, będzie malutka niespodzianka. Basia ogarnia temat 🙂
131 dni
O właśnie! Dobrze, że już odliczasz 🙂
będzie malutka niespodzianka. Basia ogarnia temat
Jakoś od razu mi się skojarzyło z ciążą nie wiem czemu 🤣 🤣 🤣
Ależ Ty masz skojarzenia 🙂 weź może nie myśl za dużo. Basia/Wilku co Ty na to? 😉
edytowałem - Wowax 😉
He he jakie tu skojarzenia co niektórzy mają 😂😂😂 tak na przyjazd przy tym ognisku powitalnym przygotowuje niespodziankę ale w ciąży jak narazie nie jestem więc spokojnie planuje pić drineczki takie malutkie 😜
Basia jest coś o czym powinien wiedzieć a nie mówisz
Jedank niebieskie tabletki z Frombork zadziałał 😀
będzie malutka niespodzianka. Basia ogarnia temat
Jakoś od razu mi się skojarzyło z ciążą nie wiem czemu 🤣 🤣 🤣
Wowax ty mnie nie strasz ja cię proszę sam jestem dziecko
Wowax ty mnie nie strasz ja cię proszę sam jestem dziecko
Ale wiesz skad dzieci się biorą?
Bocian, kapusta, te sprawy 🤔
Bocian, kapusta, te sprawy
To ja Ci chyba książeczkę, taką w sam raz dla dzieci, pożyczę 🙂 Albo Wowax zrobi Ci szybki wykład.
Bocian, kapusta, te sprawy 🤔
😳 Cud, że jeszcze Cię ten bocian nie odwiedził.