To już widzę
A doczytałeś, że jesteś jednym z organizatorów? 🙂
Nie tak daleko nie doczytałem się
Ponieważ musimy coś w końcu zarezerwować chciałybyśmy z Aldoną znać listę uczestników zlotu. Najlepiej jak najszybciej!
Kto jedzie na pewno? Kierunek: Kaszuby, termin: 10-14.06.2020.
Na Kaszuby to i ja bym się chętnie wybrał
polecam tę bazę noclegową:
Dzięki Mirku, miejsce wygląda świetnie. Tylko cholera jest za daleko od zaplanowanych przez nas atrakcji a nie sensu spędzać pół dnia w samochodzie. Ale kto wie czy prywatnie nie wykorzystam.;)
Teraz szukamy czegoś w okolicy jeziora Wdzydze.
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
Kiedyś byłam tam:
Mają spory wybór domków, niezłe zaplecze i jeżeli nie będzie kolejnego huraganu stulecia to miejsce jest bardzo przyjemne...
My jedziemy 😀, już się nie mogę doczekać!
Ponieważ musimy coś w końcu zarezerwować chciałybyśmy z Aldoną znać listę uczestników zlotu. Najlepiej jak najszybciej!
Dla mnie mogą być Kaszuby. Cieszę się, że wreszcie wiemy gdzie ten zlot:) Faktycznie, z czasem robi się krótko, więc trzeba działać. Ja jadę. Postaram się jak najszybciej ustalić czy z dziewczynkami czy bez.
Ja w tym czasie nie mogę wyjechać bo w Jerzwaldzie impreza coroczna „Raz w rkuk w Jerzwaldzie 2020”
11-13 czerwiec
zagrająja 11.06- Kiryl Keduk + Michail Radunski /piano * celilo
posłuchajcie
12.06 - zagra Adam Palma
13.06 zagra i zaśpiewa Mkrzysxtof Malinowdki
My z Kajem jedziemy na Kaszuby
My z Kajem jedziemy na Kaszuby
O, Igor się ucieszy, że będzie miał towarzystwo. Może jeszcze dziewczynki Kustosza będą i gang gotowy 😉.
Tak więc postanowione Kaszuby przybywamy
Obejrzałem proponowane miejsce zlotu i jestem zachwycony. Piękna okolica!
Obejrzałem proponowane miejsce zlotu i jestem zachwycony. Piękna okolica!
Byłem osobiście z Aldoną i Basią powiem wam że mamy bardzo ładne miejsce do wypoczynku i spotkania się byle nam pogoda dopisała
Dla niezorientowanych, a chętnych: mamy zarezerwowany dom nad jeziorem w miejscowości Wiele.
Lokalizacja rzeczywiście mocno urokliwa!
Zostało jeszcze parę wolnych miejsc! Chętnych zapraszamy do kontaktu na PW ze mną, albo z Aldoną!
Lokalizacja rzeczywiście mocno urokliwa!
I ognisko będzie można zrobić nad samą wodą.
To teraz tylko trzeba zaklinać pogodę. Z prognoz wynika, że w maju zacznie się upalne lato i skończy pod koniec lipca, więc jeszcze się załapiemy na te ciepłe dni.
Wstępny plan:
Czwartek: ustalę jeszcze czy w Boże Ciało jest czynne.
- Kościerzyna Muzeum Kolejnictwa, bilety 8/6 grupowy 4 zł od 10:15 - 11:30
- Łapalice ( z Kościerzyny ok 45 km) piękny urbexowy (ale do zwiedzania) niedokończony zamek od 12.15 do 13.30
- Szymbark (z Łapalic ok 22 km) Skansen w Szymbarku https://www.na-kaszuby.pl/Ciekawe_miejsca/Szymbark.html - 14:00 -15.30 czynne do 19
- Powrót do Wiela ( z Szymbarka 48 km)
obiad w Szymbarku
Piątek
- po drodze bunkry, stary nieczynny urbexowy ośrodek itd - dla chętnych, bo nie licze tego jako atrakcję
- Wdzydze - Kaszubski Park Etnograficzny ( Z Borska ok 20 km) czynne do 16 albo do 18 / 11 - 13
- Wieża widokowa około 2 km od Parku 13-13:15
obiad we Wdzydzach
- Powrót do Wiela około 25 km
Wielewska Kalwaria ewentualnie Muzeum Ziemi Zaborskiej
gra terenowa
Sobota:
- Spływ Kajakowy Wdą (około 3-4 godziny)- po drodze Odry - Rezerwat Kamienne Kręgi
- Obiad na końcu spływu.
Niedziela - ewentualnie Chojnice i Charzykowy.
Plan będę uaktualniała w miarę rosnących Waszych potrzeb 🙂
Plan będę uaktualniała w miarę rosnących Waszych potrzeb
Jeśli chodzi o moje potrzeby, to nic nie trzeba uaktualniać...jest idealnie!
Jeśli chodzi o moje potrzeby, to nic nie trzeba uaktualniać
No ale gdzieś muszę dopisać, że robisz śniadania i takie tam. 🙂
Jeśli chodzi o moje potrzeby, to nic nie trzeba uaktualniać
No ale gdzieś muszę dopisać, że robisz śniadania i takie tam. 🙂
Spoko, chociaż pamiętam jakie pitatutaśne, kolorowe, cacane kanapulusie robił we Fromborku Kustosz, to może jego poprośmy? Sam ich widok wywoływał ślinotok 😁
Węsiory za daleko?
Węsiory za daleko?
Nie tyle daleko co raczej nie po drodze. Ale mamy bardziej rozległe Odry w planie.
Teresko, do Węsior można podjechać "poza programem". To 19 km z Szymbarka, który zwiedzamy pierwszego dnia.
Teresko, do Węsior można podjechać "poza programem". To 19 km z Szymbarka, który zwiedzamy pierwszego dnia.
To ja, skoro i tak mamy w planach Odry, dołożyłbym do programu zamiast Węsior, wspięcie się na wieżę widokową na najwyższym naturalnym wzniesieniu naszych pojezierzy - Wieżycy! I atrakcyjne i z aspektem edukacyjnym dla dzieciaków.