Jakoś wybrałam. Póki co mało głosujących.
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
Hej! Głosujcie! Czas się kończy.
Jak w dialogach przy metanolu "Te, pijta szybciej, bo się ściemnia".
Naprawdę skojarzył się Wam ten obrazek z piciem piwa czy też innych napojów wyskokowych? 🙂 Pierwsze skojarzenie to miałam takie na wskroś emerytalne z dialogiem nudnawym a Wy tu tak wprost. 🙂
Naprawdę skojarzył się Wam ten obrazek z piciem piwa czy też innych napojów wyskokowych? 🙂 Pierwsze skojarzenie to miałam takie na wskroś emerytalne z dialogiem nudnawym a Wy tu tak wprost. 🙂
Taki stereotyp 😉
Głosowałem na 1 i na 4 (choć pierwszeństwo dałbym za nr 4). Gratuluję obu autorom.
No tak, skończył się konkurs lutowy.
Tym razem zwycięstwo (wydawało się, przez dłuższy czas, że niezagrożone) przypadło @nieprzypadek-pl - 6 głosów. To jest propozycja 1.
Na ostatnie prostej mocno podgoniła @maruta - 5 głosów. Propozycja 4.
Daleko w tyle pozostały inne propozycje: moja (5) z 3 głosami, @kustosz (3) z 2 głosami i @milady (1) z 1 głosem.
Mi się podobały wszystkie pomysły i podobnie jak Kustosz głosowałem na 1 i 4.
@nieprzypadek-pl prosimy o propozycję zdjęcia na konkurs marcowy.
Twtter is a day by day war
Ojej, dziękuję za głosy, pierwszy raz moje poczucie humoru coś tu wygrało. W zeszłym roku jak byłem we Frankfurcie, polazłem specjalnie pod Muzeum Goethego, by zrobić tam zdjęcie do niniejszego konkursu (tak, chciało mi się), ot na wszelki nieprzypadek. Pasowałoby do Niewidzialnych, ale czy to dobry motyw?
Pasowałoby do Niewidzialnych, ale czy to dobry motyw?
Może i dobry ale... z kanonu pozostały nam dwie książki: Nowe Przygody i Fantomas. Oczywiście możemy coś dorzeźbić do tego zdjęcia ale gdybyś chciał wymienić to nie widzę problemu.
Gratulacje, Nieprzypadku! Też głosowałam na Twoją propozycję, a nawet podejrzewałam, że jest Twoja 😁.
Jeśli to zdjęcia zostanie, to chyba bardziej „Fantomas”.
Dla mnie 2.
Wszystko mi jedno. Do każdego będzie pasował taki sam dymek:) Kłopot w tym, że z „Fantomasem” to w ogóle mam problem.
@kustosz bałeś się go w dzieciństwie? Bo ja tak. No jak to człowiek bez twarzy? I te straszne maski 🙂
Nie bałem się chyba. Ale kłopot mam nie z Fantomasem tylko z powieścią „Pan Samochodzik i Fantomas”. Po prostu za nią nie przepadam więc bardzo dawno nie czytałem i w konsekwencji słabo ją pamietam.
To wrzucać to zdjęcie nr 2 czy ktoś ma inny pomysł?
Dobra, to jako organizator decyduję, poprosimy @nieprzypadek-pl o zdjęcie numer 2 i robimy konkurs z PS i Fantomas.
Propozycje poproszę do 14 marca do końca dnia.
oczywiście ja nic z lektury nie pamiętam
Ja też, ale to przy okazji samochodzik, którego omijałam zawsze szerokim łukiem. Coś jednak wymyślę 🙂