Ja chyba nadal nie rozumiem zasad.
W dymkach mają się znaleźć dokładne cytaty z samochodzika?
Czy można wymyślić swoje?
Cytaty z Samochodzika, ale nie muszą być z jednej rozmowy.
Prawdę mówiąc, nie muszą być nawet rozmową.
Twtter is a day by day war
Cytaty z Samochodzika, ale nie muszą być z jednej rozmowy.
Prawdę mówiąc, nie muszą być nawet rozmową.
OK.
Ale muszą być z jednej części, tak?
Ale muszą być z jednej części, tak?
Tak, z "Niewidzialnych".
Paweł, ale dlaczego upierasz się na te cytaty? Dopasowywanie cytatów na siłę to męka, a skoro można mieszać te cytaty to już w ogóle to co powstaje traci walory cytatu. Ja proponowałem żeby był wymyślony dialog ale nawiązujący do treści danej części kanonu. Tak jak limeryki i inne formy poetyckie nawiązywały.
Paweł, ale dlaczego upierasz się na te cytaty? Dopasowywanie cytatów na siłę to męka, a skoro można mieszać te cytaty to już w ogóle to co powstaje traci walory cytatu. Ja proponowałem żeby był wymyślony dialog ale nawiązujący do treści danej części kanonu. Tak jak limeryki i inne formy poetyckie nawiązywały.
Ja się na nic nie upieram. Poddałem pod dyskusję. Na początku chciałem zdjęcia z dymkami. To była propozycja "ale niech to będę cytaty z książek", teraz już nie chcecie cytatów tylko coś dowolnego, co będzie się wiązało z książką. To się sprowadza do tego, że praktycznie będą to dowolne teksty, bo, w przeciwieństwie do wspomnianych form poetyckich, masz bardzo mało tekstu do wpisania. I będziemy dyskutować, czy coś się wiąże z książką czy nie?
Ja jestem za cytatami z książki. Najlepiej żeby to były faktycznie cytaty z dialogów albo chociaż myśli Tomasza.
„Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna”
To się sprowadza do tego, że praktycznie będą to dowolne teksty, bo, w przeciwieństwie do wspomnianych form poetyckich, masz bardzo mało tekstu do wpisania. I będziemy dyskutować, czy coś się wiąże z książką czy nie?
Wcale nie tak dużo mniej niż w limerykach. Tam też były często luźne nawiązania do treści i jakoś nikt nie miał pretensji. Zabawa polegająca na kartkowaniu książki żeby coś tam dopasować do dymka, mnie osobiście nie kręci.
To jak w końcu?
I będziemy dyskutować, czy coś się wiąże z książką czy nie?
Też mi teraz przyszło do głowy czy teksty własne w interpretacji innych nie będą niekiedy za bardzo odbiegały od treści książki.
Zabawa polegająca na kartkowaniu książki żeby coś tam dopasować do dymka, mnie osobiście nie kręci.
Przypomnienie sobie sytuacji z konkretnej książki pod kątem konkursu nie jest jeszcze akie złe. Gorzej było gdy Paweł nie podał konkretnego tomu.
W każdym razie bez względu na to czy teksty będą z konkretnego tomu czy własne to jakoś dam radę. 🙂 Tylko proszę Pawła o określenie jak ma być.
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
Tylko proszę Pawła o określenie jak ma być.
Trochę rozmawiamy o dwóch różnych konkursach. Jeden to konkurs trochę z wiedzy książkowej ale jednocześnie forma kolażu tekstowego, drugi z twórczości własnej. Bliżej mojej pierwotnej koncepcji jest twórczość własna, więc może zróbmy tak, że twórczość własna, co nie oznacza, że jeśli komuś podpasuje tekst z książki, to nie można go wykorzystać.
Czyli co, zaczynamy?
To napiszcie co zdecyduje Starszyzna. A ja się dopasuję. Albo i nie.
To napiszcie co zdecyduje Starszyzna. A ja się dopasuję. Albo i nie.
Ponieważ oczekiwania były takie, że organizator zdecyduje, to zdecydował.
, więc może zróbmy tak, że twórczość własna, co nie oznacza, że jeśli komuś podpasuje tekst z książki, to nie można go wykorzystać.
@pawelk ze wszystkich demokracji taką cenię najbardziej 🙂
A zdjęcie już było? Deadlajny? I ewentualnie która część ma być grana? Aktualnie włączyłem sobie audio "Niesamowity Dwór" i zaczynam coś sobie przypominać. Jakie to nieprzypadki chodzą po człowieku, bo zamierzałem to zrobić dopiero na emeryturze. Podobnie jak z Winnetou + kilka innych.
To daję w takim razie zdjęcie zdjęcie do drugiej tury.
Termin jest:
Przyjmijmy, że teksty/zdjęcia przysyła się do mnie do końca przyszłego tygodnia (26 czerwca)
Tom, którego ma dotyczyć tekst w dymku jest:
Proponuję spróbować zagrać zgodnie z propozycją Kustosza, czyli wybieramy tekst z "Niewidzialnych".
Co ma być w dymku też jest:
twórczość własna, więc może zróbmy tak, że twórczość własna, co nie oznacza, że jeśli komuś podpasuje tekst z książki, to nie można go wykorzystać.
Przy czym twórczość własna ma nawiązywać do określonego tomu, tym razem do "Niewidzialnych"
Czyli wszystko jest.
I to się nazywa, że śniadanie podano na złotej tacy. Chyba więc muszę zmienić audiobooka, bo aż nie wypada się wypiąć. Wysłać do @Pawelk?
Wysłać do @Pawelk?
Tak, ale na adres mailowy, nie w wiadomości na forum. Adres @ do Pawła był podany wcześniej w tym wątku, ale mogę przypomnieć: [email protected]
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
Czyli śniadanie z deserem. Dzięki.
OK, zgłoszenie wysłane, więc gdyby ktoś chciał odciążyć @Pawelk i potrzebował pomocy przy kreacji obrazka - po staropolsku: pomożemy!
Kilka obrazków mogę machnąć i odesłać gdzie trzeba > proszę o instrukcje, odręczne szkice itp. na: [email protected]
Ja już też mam, ale z wysyłką jeszcze się wstrzymam. A nóż trafi do mnie jakaś genialna myśl?