Dymki można sobie w każdej edycji zmieniać
No nie bardzo. Tam gdzie robię dymki są takie jak są i już.
No nie bardzo. Tam gdzie robię dymki są takie jak są i już.
Jakby ktoś potrzebował pomocy w robieniu dymków i tego typu graficznych głupot, służę.
Jeszcze 4 dnia trwania ankiety. Kto jeszcze nie głosował?
Sorka, że wczoraj nie ogarnąłem ale oczywiście wszyscy chcieli dzień przed urlopem mieć mnie na spotkaniach.
pierwszy konkurs dymkowy wygrała Aldona z 4 głosami. Gratulacje!!!!
3 głosy otrzymała propozycja Kustosza, 2 Milady a ja skończyłem bezpośrednio za podium z 1 głosem.
Jesli chcemy się dalej bawić to zdjęcie przygotowuje Aldona. Proponuję aby zdjęcie było zaprponowane do soboty 18 czerwca. Pożniej mamy tydzień na propzycje i tydzień na głosowanie.
pozdrawiamy serdecznie
Ania i Paweł
Twtter is a day by day war
Jesli chcemy się dalej bawić to zdjęcie przygotowuje Aldona. Proponuję aby zdjęcie było zaprponowane do soboty 18 czerwca. Pożniej mamy tydzień na propzycje i tydzień na głosowanie.
Dobra, dobra, ale może coś by tu skorygować na podstawie wniosków z pierwszej tury? Ja mam taką propozycję:
Męką jest dopasowywanie na siłę cytatu do obrazka. Czy nie byłoby lepiej gdyby ująć to w podobne ramy jak konkursy poetyckie? Czyli, robimy 12 tur konkursowych, każda z innej części serii Pan Samochodzik. Zwycięzca tury wybiera tom do następnej tury i obrazek (zdjęcie, lub rysunek, co tam sobie chce). W dymkach wymyślamy dialog (monolog) czy przemyślenia nawiązujące do danej części kanonu. Nawiązanie może być luźne, na takiej samej zasadzie jak luźno nawiązywały limeryki.
Pawle, ale macie ślicznie na tym urlopie. Miłego wypoczynku i pozdrowienia dla Waszej dwójki.
pierwszy konkurs dymkowy wygrała Aldona z 4 głosami.
Gratulacje!
ale macie ślicznie na tym urlopie.
Aż bym chciała sobie poleżakować pod taką palmą.
Gratulacje!
Dziękuję.
Proponuję aby zdjęcie było zaproponowane do soboty 18 czerwca
Ok, w nowym wątku jak mniemam?
Czyli, robimy 12 tur konkursowych, każda z innej części serii Pan Samochodzik.
Ten pomysł mi się podoba. Tę turę można potraktować rozbiegowo a następna byłaby już wg Kustosza propozycji.
Gratulacje dla Aldony!
Twoje dymki były świetne 🙂
Chyba rzeczywiście polubiłaś te szuwary i Nemo 🙂
Pawle, udanego urlopu.
Uściski dla Ciebie i Anki.
Zazdroszczę 🙂
Aż bym chciała sobie poleżakować pod taką palmą
a weź, właśnie wróciliśmy z plaży, piasek parzy w stopy, wytrzymaliśmy godzinę. Nie bardzo sobie wyobrażam, że ktoś tu wytrzymuje w lipcu lub sierpniu.
Pawle, ale macie ślicznie na tym urlopie. Miłego wypoczynku i pozdrowienia dla Waszej dwójki.
Pawle, udanego urlopu.
Uściski dla Ciebie i Anki.
Zazdroszczę
Dziękujemy. Za chwilę to Wy będziecie się urlopować a my przy komputerze...
Gratulacje dla Aldony!
Twoje dymki były świetne 🙂
Gdzie tam, nie znacie się. Moje były najlepsze! Ale oczywiście Aldona gratuluję. 😉
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
Chyba rzeczywiście polubiłaś te szuwary i Nemo
To najczęściej, jak się okazuje, czytany przeze mnie tom. I sama nie wiem jak to się stało 🙂
Aż bym chciała sobie poleżakować pod taką palmą
a weź, właśnie wróciliśmy z plaży, piasek parzy w stopy, wytrzymaliśmy godzinę. Nie bardzo sobie wyobrażam, że ktoś tu wytrzymuje w lipcu lub sierpniu.
Nie dołuj mnie... I tak żyję nadzieją na (małe) ochłodzenie, które ma być ponoć w przyszłym tygodniu 😣
Czyli, robimy 12 tur konkursowych, każda z innej części serii Pan Samochodzik.
Ten pomysł mi się podoba. Tę turę można potraktować rozbiegowo a następna byłaby już wg Kustosza propozycji.
To jak? Bo zdjęcie już mam, pasujące nawet do odpowiedniego tomu.
To daję w takim razie zdjęcie zdjęcie do drugiej tury.
Ale to jak - jedziemy z "Niewidzialnymi"?
To jakie są teraz zasady? Znowu te cytaty? I jaki termin?
To jakie są teraz zasady? Znowu te cytaty? I jaki termin?
Pytanie podstawowe - z jednej książki czy z wielu?
Przyjmijmy, że teksty/zdjęcia przysyła się do mnie do końca przyszłego tygodnia (26 czerwca) EOD. Ja publikuję 27 rano i mamy tydzień na głosowanie.
Pytanie podstawowe - z jednej książki czy z wielu?
To chyba nie do mnie pytanie. Ja swoją propozycję w kwestii zmian w konkursie przedstawiłem wyżej.
To ja tylko wymieniłem zdjęcie na rozmiarowe (600x800).
Proponuję spróbować zagrać zgodnie z propozycją Kustosza, czyli wybieramy tekst z "Niewidzialnych".