Właśnie zaczynamy pierwszą tegoroczną przygodę.
Jesteśmy w drodze do Warszawy.
Jutro rano wylatujemy na Fuerteventurę.
Zamierzamy dużo spacerować, chłonąć widoki, plażować i być może nawet się kąpać.
A także zwiedzać. W planie mamy zwiedzenie wyspy oraz rejs na Lanzarote.
Czy ktoś z Was był może na tej wyspie i coś szczególnego poleca?
Byłem tam z 10 lat temu, też zimową porą, chyba na przełomie lutego i marca. Nie był to najszczęśliwszy moment. Na Kanarach podobno zawsze jest wiosna, ale dla mnie było za chłodno. To znaczy powyżej 20 st C więc niby fajnie, ale za zimno, żeby wylegiwać się w cieniu pod palmą i kąpać w morzu czy w basenie. W dodatku Fuerta to wietrzna wyspa więc trochę wiało.
Można wypożyczyć samochód i pooglądać wybrzeże. Jest też fajne zoo. Więcej atrakcji nie pamiętam.
Yvonne, już Wam zazdroszczę tego, że jedziecie tam gdzie będzie ciepło. Pooglądałam sobie w Internecie trochę zdjęć z tej wyspy. No cudnie tam.
Co macie w planach? Bo zakładam, że zrobiliście przed wyjazdem rozeznanie i macie jakąś wizję tej przygody? A fotki jakieś wrzucisz po powrocie?
tam gdzie będzie ciepło
To usiądź póki co przy grzejniku albo wejdź do wanny z gorącą wodą. 😀
Ale też bym połaziła już bosą nogą po ciepłym piachu, walnęła się na leżak i czekała na jesień....bo upały to nie dla mnie.
Raportuj Yvonne Waszą podróż. Zobaczymy to, czego za oknem nie mamy.
wejdź do wanny z gorącą wodą.
taaa, do wanny
Widok z naszego pokoju.
Cudnie!!!
Widok z naszego pokoju.
Możesz wyjść na rekonesans w sandałach. Zazdroszczę.
Jest pięknie
Relację wrzucę po powrocie. Teraz za dużo się dzieje.
I fajnie.
Jak jedzenie?
Twtter is a day by day war
Jest pięknie
19 st C. Zimno:)
Pięknie!
Dużo ludzi?
Pięknie!
Dużo ludzi?
Nie 🙂
I właśnie to jest też fajne.
Komu zimno, temu zimno
No przecież widzę, że masz gęsią skórkę.;)
Ja ciągle żałuję, że rozchorowałam się tuż przed naszym wrześniowym wyjazdem na Teneryfę.
Choć dziś rano było tak:
Przepiękne te kwiaty! I jak się kolorystycznie dopasowałaś.:)
Bardziej zwiedzacie czy odpoczywacie?
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
Sandały, gołe stopy, krótki rękaw, no bajka normalnie. A do tego jeszcze te egzotyczne plenery.
Tukany na tropie.
Dzisiaj zwiedzaliśmy Oasis Park, czyli zoo, ogród botaniczny i ogród kaktusowy w jednym.
Kiedy ja byłem tam z Igą, Iga była niewiele starsza od Eli.