Reportaż z wakacji
Regulamin
Konkurs trwa od początku czerwca do końca września 2022.
Co to oznacza? Zdjęcia wykonujemy w tym terminie.
Reportaż obejmuje 4-6 zdjęć, tytuł reportażu oraz opisy zdjęć (maks. 1 zdanie).
Zdjęcia mogą mieć maksymalną wielkość 800x600 lub 600x800 pikseli.
Dopuszcza się standardową obróbkę zdjęć. Nie dopuszcza się edycji w formie usuwania, dodawania obiektów, zmian kolorów, itp.
Nazwy zdjęć powinny odzwierciedlać kolejność umieszczenia w reportażu (1, 2, 3, 4 lub a, b, c, d) i odpowiednio do indeksu, otwartym tekstem, muszą być podane opisy zdjęć.
Dopuszcza się umieszczenie opisu bezpośrednio na zdjęciu w dowolnej formie.
Pakiet konkursowy wysyła się na skrzynkę pak1(at)poczta.onet.pl w terminie do 7 października do godziny 24.
Do tego też czasu można zgłaszać zmiany reportaży ale UWAGA! - w kolejnym mailu należy przysłać kompletną nową wersję reportażu, nie są akceptowane pojedyncze zmiany do elementów reportażu (tzn. jeśli dostanę kolejny mail od osoby, która już przysłała reportaż, to kasuję poprzedni i przeznaczam do publikacji to co dostanę w nowym, jeśli w nowym nie będzie kompletnego reportażu, to ten mail jest ignorowany).
Reportaże umieszczę w terminie późniejszym (postaram się w sobotę 8, chyba że będziemy na urlopie :-)). Czas głosowania na reportaże, to 5 dni od momentu publikacji, konkretną datę i godzinę podam w komunikacie przy głosowaniu).
W głosowaniu można oddać 1 głos, w przypadku gdy opublikowane zostaną nie więcej niż 3 reportaże, przy publikacji większej liczby reportaży, będzie można oddać 2 głosy.
I ostatnia uwaga - wszystkie zasady wynikające z regulaminu Forum a dotyczące publikowania multimediów, tutaj też obowiązują, więc ich nie wpisywałem.
Jeśli powinienem coś zmienić/poprawić/uszczegółowić - feel free.
Twtter is a day by day war
Bardzo fajny konkurs 🙂
Super, wezmę udział
To jeszcze pytanie dodatkowe, ponieważ trudno będzie ukryć, gdzie, kto wyjechał na wakacje, czy będzie Wam przeszkadzało, jeśli będą podani autorzy?
To jeszcze pytanie dodatkowe, ponieważ trudno będzie ukryć, gdzie, kto wyjechał na wakacje, czy będzie Wam przeszkadzało, jeśli będą podani autorzy?
W związku z tym, że zdjęcia ukażą się już po powrocie z wakacji, ja osobiście nie mam nic przeciwko temu, żeby zostały podpisane.
czy będzie Wam przeszkadzało, jeśli będą podani autorzy?
Mi nie.
czy będzie Wam przeszkadzało, jeśli będą podani autorzy?
Czy będą podani czy nie będą i tak będzie wiadomo co jest czyje więc nie ma co bawić się w incognito.
Hejka. Podbijam żebyście się zastanawiali nad zdjęciami i tytułami 🙂
Nie wiem co z tego wyjdzie, ale póki co podoba mi się. Wybrać max 6 zdjęć kiedy trzaska się je na potęgę to prawdziwe wyzwanie. Niezłe ćwiczenie.
To mają być zdjęcia z jednego wyjazdu czy ogólnie z wakacji? Mają tworzyć jakąś historię?
W domu obiad smakuje najlepiej i jest najtańszy.
Zbigniew Nienacki "Raz w roku w Skiroławkach"
To mają być zdjęcia z jednego wyjazdu czy ogólnie z wakacji? Mają tworzyć jakąś historię?
Masz pełną dowolność. Jak to reportaż, powinien tworzyć spójną całość.
Ja swój foto reportaż już wysłałem.
Coś tam nawet wymyśliłam 🙂
To jest trudniejsze niż myślałam.
Problem w tym, że fotoreportaż powinien opowiadać jakąś historię, w zasadzie bez słów, czyli zdjęcia należy robić z myślą o tej historii, którą opowiadamy. Zakładam natomiast, że większość z nas (w tym ja) nie przemyślała tego wcześniej i teraz, ex post, kleci reportaż ze zdjęć, które ma zrobione. A to rzeczywiście rzecz wcale nie łatwa.
Coś skleciłam, ale rzeczywiście lepiej byłoby przemyśleć sprawę przed robieniem zdjęć 😉
To tak poza konkursem, gdyby ktoś się zastanawiał gdzie zniknęła Milady;)
https://twitter.com/BrygidaPiekna/status/1575411443813519360?s=20&t=yTmDXmqrk0s5K_wnXfpxnw
Milady, nienawidzę Cię!
Oczywiście żartuję. Cieszę się Twoim szczęściem i też jestem z Ciebie dumny. 👍
Cała naprzód ku nowej przygodzie!
Taka gratka nie zdarza się co dzień
Niech piecuchy zostaną na brzegu
My odpocząć możemy i w biegu!
Widzę, Milady, że niemal wstrzeliłaś się w stulecie pierwszej europejskiej wyprawy na Toubkal. Na Wikipedii podają, że weszłaś nawet trochę wyżej (4167 m).
Tak czy siak, gratulacje! Szkoda chyba tylko widoku ze szczytu…
Nie mogę się już doczekać relacji z tej wyprawy. No i jestem ciekaw, co dalej?
Gratki Milady.
Słuchajcie, dziś postaram się wrzucić Dymki, więc, jeśli ktoś zamierza dosłać jeszcze wakacje, to poproszę.
Wiem, że Milady miała być jeszcze w podróży, czy w związku z tym, może przedłużyć termin o 3 dni?